Πρόγραμμα πυροπροστασίας

20 Nov 2021
                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 2021Συνολικά, πήραν μέρος 2 αεροσκάφη της λέσχης, ένα Cessna C152 (SX-ASD) και ένα 172 (SX-AVP), τύπου CESSNA, αμερικανικής κατασκευής, ελλιμενισμένα στο πεδίο του Κολχικού.
Έλαβαν μέρος συνολικά 18 χειριστές, πετώντας πάντοτε σε συνδυασμό ανά δύο, πραγματοποιώντας συνολικά 20 εξόδους, σε ένα χρονικό διάστημα υψηλής επικινδυνότητας τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, στις περιοχές ΛΑΓΚΑΔΑΣ, ΟΣΣΑ & ΒΕΡΤΙΣΚΟΣ, ΣΟΧΟΣ, ΑΡΕΘΟΥΣΑ, ΣΤΡΑΤΩΝΙ, ΔΑΦΝΗ, ΑΓ. ΟΡΟΣ, ΣΙΘΩΝΙΑ, ΜΑΡΜΑΡΑ, ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ, ΚΟΛΠΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, ΒΑΒΔΟΣ, GALA, ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ, ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ, ΚΟΥΡΙ, ΦΙΛΥΡΟ, ΔΑΣΟΣ ΠΑΡΚΟ (ΣΕΪΧ-ΣΟΥ), PANORA.
Οι συνολικές ώρες πτήσης έφθασαν τις 40 και πάντοτε σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.
Επίσης ζητήθηκαν 4 διατεταγμένες πτήσεις από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για τις περιοχές του Νομού Χαλκιδικής, από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι 2, ενώ ακυρώθηκαν οι 2 λόγω κακών καιρικών συνθηκών.
Από των συνολικό αριθμό πτήσεων αναφέρθηκαν 2 περιπτώσεις φωτιάς, οι οποίες όλες σχεδόν εντοπίσθηκαν εναέρια και σε συνεννόηση με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίστηκαν επιτυχώς και σχεδόν άμεσα. Επίσης αναφέρθηκε μία θαλάσσια ρύπανση στον κόλπο του Θερμαϊκού, όπου ενημερώθηκε το Λιμενικό Σώμα για να επιληφθεί ανάλογα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε
  • Την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ / Hellas Gold SA , όπου με την οικονομική αρωγή της βοήθησε να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος
  • Την Πολεμική Αεροπορία για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια σε καύσιμα και επίγεια εξυπηρέτηση στο Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκης
  • Τον Πύργο εναέριας κυκλοφορίας του Α/Δ Μακεδονία
  • Την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξαιρετική επικοινωνία και συνεργασία
  • Το Λιμενικό Σώμα
Και δεν ξεχνάμε τον Δήμο Λαγκαδά και την κοινότητα Κολχικού ιδιαίτερα, όπου οι κάτοικοι έχουν αγκαλιάσει και έχουν κατανοήσει την σημασία και την δραστηριότητα μας.